Λύκειο

Το Φιλολογικό Φόρτης

Α΄Λυκείου

Στην Α΄Λυκείου προσεγγίζουμε το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών με τρόπο που βοηθάει το μαθητή να εξερευνήσει τις όλες τις πτυχές του μαθήματος προκειμένου να έχει μια πλήρη εικόνα για το πώς αυτό διαμορφώνεται στις επόμενες τάξεις.

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας  οι μαθητές μας έχουν αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια και τις απαραίτητες βάσεις ώστε να μπορούν να διατυπώσουν οργανωμένα και συγκροτημένα τη σκέψη τους.

Την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα οι μαθητές εξετάζονται σε ωριαίο κριτήριο ανά μάθημα όπως και συμμετέχουν σε δυο κύκλους διαγωνισμάτων κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Β΄Λυκείου

Στην Β΄Λυκείου οι μαθητές έρχονται σε άμεση επαφή με το αδίδακτο κείμενο με  το οποίο δουλεύουμε εντατικά καθ΄όλη τη διάρκεια της  χρονιάς .

Το μάθημα των Λατινικών συναντούν για πρώτη φορά οι μαθητές μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που θα δουν και στην Γ΄Λυκειου.

Στην Νεοελληνική Γλώσσα οι μαθητές αποκτούν ολοκληρωμένες γνώσεις πάνω στην συγγραφή της έκθεσης εμβαθύνοντας σε συγκεκριμένους θεματικούς κύκλους.

Στο μάθημα της Ιστορίας διδάσκεται το ¼ της ύλης της Γ’ Λυκείου έτσι ώστε οι μαθητές να έρθουν σε πρώτη επαφή με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα οι μαθητές εξετάζονται σε ωριαίο κριτήριο ανά μάθημα όπως και συμμετέχουν σε δυο κύκλους διαγωνισμάτων κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Γ΄Λυκείου

Στην Γ΄Λυκείου οι μαθητές προετοιμάζονται συστηματικά εμβαθύνοντας επαρκώς σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα για την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.   

Φροντίζουμε οι μαθητές να εξετάζονται συχνά τόσο προφορικά όσο και γραπτά για να είμαστε σίγουροι πως αφομοιώνουν την ύλη στο σύνολο της.

Με την τακτική γραπτή εβδομαδιαία εξάσκηση εξασφαλίζουμε την αποφυγή δημιουργίας κενών για κάθε ένα μαθητή ξεχωριστά.

Τα Διαγωνίσματα διαιρούνται σε τρεις κύκλους και έχουν μορφή προσομοίωσης των εξετάσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα
[contact-form-7 404 "Not Found"]